Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Grønne tiltag

På Aarhus Universitet stræber vi efter at gøre vores konferencer mere bæredygtige ved at indføre nogle grønnere tiltag. Ud over at opfordre dig til at returnere dit navneskilt til os efter brug, og anbefale at du under dit besøg i Aarhus benytter hoteller og restauranter med en bæredygtig profil, så kan du nedenfor læse nogle af de andre grønne tiltag, som du vil opleve under MatchPoints Seminar 2019.

Bæredygtig forplejning

Torsdag og fredag serveres frokost fra Jesper Torvekøkken, der har et stort fokus på økologiske, årstidsbestemte og lokale råvarer. Bemærk, at der fredag serveres kødfri frokost.
Jespers Torvekøkken arbejder kontinuerligt på at forbedre den bæredygtige indsats. Helt specifikt arbejder køkkenet løbende med nedbringelse af madspild, og med at omdanne madaffald til grøn energi og de har skiftet alt engangsemballage ud med bionedbrydeligt emballage fremstillet af blandt andet majs.
Læs mere om virksomhedens bæredygtige tiltag her

Gå-bus mindsker CO2-aftrykket

Vi har indført gå-busser både torsdag og fredag eftermiddag, som du kan tilvælge. Hermed mindsker du dit CO2-aftryk samtidig med at du får frisk luft og en god mulighed for at netværke på turen ned til Aarhus by, Musikhuset eller dit hotel. Vi anbefaler naturligvis også, at du ankommer til konferencen til fods, på cykel eller med offentlig transport, hvis det er muligt - eller kører sammen med en kollega i én bil.

 

Link til Midttrafik
Link til information om Letbanen

Postevand i genopfyldelig AU-flaske

Når du registrerer dig, får du udleveret en bæredygtig vandflaske fyldt med rent, dansk postevand. Flasken er 100 % BPA-fri og kan gå i opvaskemaskinen, så den kan bruges mange gange. Du bedes bruge din vandflaske gennem hele MatchPoints, når du skal have vand - og du må gerne tage den med hjem bagefter. I Søauditorierne er der vandstationer på flere etager, så du kan fylde den op igen.

Vores "genbrugs"-flaske erstatter et gennemsnitligt forbrug af plast-pant-flasker på 2 vandflasker pr. dag pr. deltager i tre dage - på MatchPoints Seminar 2019 ville det svare til op mod 2.100 pant-flasker. Desuden mindsker den forbruget af plastickrus og omkostninger til opvask af vandglas efter hver pause.

 

Materialebuffet og FSC-mærket papir

På MatchPoints Seminar 2019 har vi blandt andet erstattet den sædvanlige mulepose med en “buffet” af konferencematerialer placeret ved registreringen. Dette mindsker forbruget, men sikrer samtidigt, at du stadig kan tage, hvad du har brug for. Vi sigter efter at minimere vores forbrug af trykte materialer til konferencen - og det materiale, vi får trykt, er hovedsagligt trykt på FSC-mærket papir.