Vi ses igen til MatchPoints Seminar den 24.-26. maj 2018

Om temaet

Velfærdsstaten er en af den vestlige verdens største bedrifter. Den sikrer, at de arbejdsløse har en indtægt, og at de syge og de gamle bliver plejet. Uden den ville millioner lide som følge af fattigdom og sygdom. Derfor er det heller ikke overraskende, at undersøgelser blandt vælgere i Danmark gang på gang viser, at vælgerne foretrækker et solidt og pålideligt velfærdssystem frem for skattelettelser.

Alligevel står velfærdsstaten over for udfordringer. Stigende omkostninger og store socioøkonomiske forandringer, såsom globalisering og automatisering, gør det nødvendigt, at vi finder svar på nye, presserende spørgsmål: Hvordan sikrer vi lige muligheder for alle i en global økonomi med et stort fokus på kompetencer? Hvad er de politiske konsekvenser, hvis det ikke lykkes for os? Hvordan udnytter vi automatiseringsmulighederne bedst i forbindelse med levering af offentlige serviceydelser? Hvilke moralske dilemmaer skal vi forholde os til i forbindelse med  automatiseret levering af offentlige serviceydelser? På MatchPoints Seminar 2018 mødes eksperter inden for en række forskellige områder med ansatte i velfærdsstaten for at undersøge disse og lignende spørgsmål.

Kommune Forfra – Aarhus gentænker velfærden

Hvor stor en rolle kan – og skal – det offentlige spille i fremtidens velfærdssamfund, og hvordan spiller borgerne med. Læs debatoplægget Kommune Forfra, og få inspiration til, hvordan Aarhus Kommune løbende gentænker udviklingen i velfærden.